HONDA CX CDI / MC TURE & OPLEVELSER / TOURING
<< Sep 2021 >> >
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30  
 
Hjem > MC TURE - UDLAND > 2013/2018 NORD-ITALIEN (Dolomitterne) > Toldfrie områder

Toldfrie områder

MC ture - hvor intet er overladt til tilfældigheder...

- og ingen økonomiske chok

 - Jeg venter på dig - hvad venter du på?

 

Samnaun & Livigno

Samnaun er et toldfrit område højt beliggende i den østlige del af Schweiz på grænsen til Østrig og Italien. Der er to tilkørselsveje til Samnaun. Det anbefales ikke at køre med campingvogn dertil, hverken ad den ene eller den anden vej.

Samnaun er et besøg værd, og ikke kun på grund af det toldfrie indkøb. Området har gode muligheder for bjergvandring og skiløb.

 

Duty Free Shops i Samnaun: http://www.zollfreishoppen.ch/markenverzeichnis.html

 

Livigno er den eneste italienske kommune, som ligger nord for Alpernes hovedvandskel. Kommunen ligger i provinsen Sondrio, som er en del af Lombardiet, som ligger mod sydøst, men er på de resterende sider omgivet af den schweiziske kanton Graubünden. Den eneste direkte forbindelse til Italien (i retning Bormio) sker over Foscagnopasset, som var vinterlukket frem til 1950'erne. Andre forbindelser til omverdenen er Livignopasset, (som også er vinterlukket) til Valposchiavo og Munt La Schera-tunnelen til Engadin. På grund af sin isolerede og alpine beliggenhed har Livigno en speciel status som toldfrit område.

Geografisk set er Livigno en dal, som strækker sig fra Livignopasset i syd mod Lago di Livigno i nord. Dalen ligger gennemgående højere end 1.800 moh. og er på alle sider omgivet af Livigno-Alperne med flere toppe på over 3.000 moh. Livigno hører til Sortehavets afvandingsområde (ikke Middelhavets, som resten af Italien). Dalens flod, som hedder Spöl, løber gennem Lago di Livigno, og er en biflod til Inn.

Livigno fik fuld autonomi fra Graubünden i 1600-tallet. Dalen har altid haft stor geostrategisk betydning for Lombardiet (og senere Italien).

 

Duty Free Shops i Livigno: http://www.livigno.cx/eng/dutyfree/